Ποικιλία
Ξινόμαυρο
Τύπος
Λευκός Ημίξηρος
Οινοποίηση
Προσεκτική συγκομιδή σε δοχεία των 20 κιλών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και το σπάσιμο των σταφυλιών κατά την μεταφορά. Λευκή μέθοδος οινοποίησης όπου χρησιμοποιούνται σταφύλια από την ευγενή ερυθρά ποικιλία Ξινόμαυρο, τα οποία συνθλίβονται προσεκτικά, χωρίς πίεση, έτσι ώστε να συλλέξουμε μόνο τον πρώτο χυμό (πρόρρωγο).
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος
8° - 10°C
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά
Λαμπερό, απαλό κιτρινωπό χρώμα. Το άρωμα του αχλαδιού γίνεται έντονα αντιληπτό, που στην συνέχεια εξελίσσεται σε εκείνο του βερίκοκου. Νευρικό αλλά ισορροπημένο, ένα κρασί που σίγουρα γοητεύει από την πρώτη γουλιά.
Συνοδεύει
Ελαφριά γεύματα με θαλασσινά ή λευκά κρέατα
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Αλκοόλη
11,50%
Ολική Οξύτητα
5,8 g/l
Σάκχαρα
7,0 g/l
pH
3.3
Προδιαγραφές προϊόντων
Τεμάχια στο κιβώτιο
|
1 |
Ποικιλίες
|
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ |
Είδος Ποτού
|
ΚΡΑΣΙ |
Τύπος
|
Ξηρό |
Τύπος Κρασιού
|
Κοκκινό Κρασιά |