Αναζήτηση
Ελληνικά
Κατηγορίες
    Menu Close

    Σημαντική ενημέρωση ! Οι τιμές του ηλεκτρονικού μας καταστήματος είναι πλέον διαφορετικές (πιο οικονομικές) απο τις τιμές των φυσικών καταστημάτων μας. 

    ΚΑΝΤΑΙΦΙ 500g ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ

    Λαχταριστό Παραδοσιακό Κανταΐφι Βέροιας 500gr!
    Διαθεσιμότητα Καταστημάτων
    M. Αλεξάνδρου 45 Αμπελόκηποι
    Κεντρική Αποθήκη (Σίνδος)
    Παπάγου 103 Εύοσμος
    Διαβάστε με ΠροσοχήH Διαθεσιμότητα μεταβάλλεται συνεχώς και είναι ενδεικτική του αποθέματος το οποίο υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων μας. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είναι δεσμευτική και δεν πρέπει να ξεκινήσετε για παραλαβή ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ δεσμεύσει την ποσότητα. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την τυχόν ταλαιπωρία που θα υποβληθείτε.
    Κωδικός προϊόντος: 09.222.7276
    Κωδικός Κατασκευαστή: 5200118980460
    Ανάλυση Τιμής: 6.15 € / Κιλό
    Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο για παραγγελία online
    Τιμή Λιανικής: €3,42
    €2,72
    i h

    Συστατικά

    Για το σιρόπι

    • 330 γρ. νερό
    • 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 στικ κανέλα
    • φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

    Για το κανταΐφι

    • 120 γρ. καρύδια
    • 120 γρ. φιστίκια Αιγίνης
    • 1 κ.γ. κανέλα
    • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
    • 180 γρ. κουβερτούρα λευκή
    • 500 γρ. κανταΐφι Βεροίας Καραγιαννίδης
    • 400 γρ. βούτυρο, λιωμένο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150°C στον αέρα.

    Για το σιρόπι

    • Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φλούδες του πορτοκαλιού και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και διαλυθεί η ζάχαρη.
    •  Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

    Για το κανταΐφι

    • Ρίχνουμε στο μούλτι τα καρύδια και χτυπάμε, μέχρι να σπάσουν ελαφρώς και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
    • Ρίχνουμε  στο μούλτι και τα φιστίκια μαζί με την κανέλα, το γαρίφαλο και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν ελαφρώς. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
    • Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
    • Στη συνέχεια, ξάνουμε καλά το κανταΐφι (για περίπου 5 λεπτά).
    • Το  χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Καλύπτουμε τα 2 μέρη με μία πετσέτα την οποία  ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω, για να τα διατηρήσουμε φρέσκα.
    • Το ένα μέρος που κρατήσαμε, το χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη.
    • Τα απλώνουμε στον πάγκο, σε σχήμα φωλιάς, τα βουτυρώνουμε, ρίχνουμε μία κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό
    • Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, φροντίζοντας να αφήνουμε ένα μικρό κενό μεταξύ των κομματιών.
    • Πασπαλίζουμε με βούτυρο το κάθε κομμάτι.
    • Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία και για τα άλλα δύο μέρη από το καταΐφι, που έχουμε αφήσει στην άκρη.
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ½ ώρα.
    • Σιροπιάζουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό, με το κρύο σιρόπι.
    • Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά με 1 ώρα για να ρουφήξει όλο το σιρόπι.

    Πηγή: Καραγιαννίδης https://karagiannidis.com.gr/%CE%BB%CE%B1%CF%87%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%90%CF%86%CE%B9/

    Προδιαγραφές προϊόντων
    Τεμάχια στο κιβώτιο 1
    0.0 0
    Νέο σχόλιο Close
    • Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια
    *
    *
    • Κακή
    • Άριστη
    *
    *
    *